Foto - EPA

Želi ga Mourinho

Christian Eriksen bi mogao iznenaditi sve novim transferom, ali mora pristati na manju platu

Midhat Šljivak

Christian Eriksen otpisan je u Interu i on će u narednih nekoliko dana napraviti transfer.

Danac se nije najbolje snašao na Giuseppe Meazzi. Antonio Conte jedva da koristi njegove usluge i već je najavljeno da je on na prodaju.

Sa mnogim ekipama se povezuje sjajni veznjak. Govorilo se najviše o PSG-u i Arsenalu, ali sada se u igru za njegovo dovođenje uključio i njegov bivši klub Tottenham.

Jose Mourinho ga želi nazad u tim. Ipak, da bi se to desilo Eriksen će morati da smanji zahtjeve oko plate i to trenutno koči pregovore između dvije strane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova trenutna plata u Interu je čak 229.000 funti sedmično. Tottenham ne želi da mu plaća toliko i ako želi nazad morat će znatno da smanji primanja.

Eriksen je igrao za Spurse od 2013. do 2020. godine. Nastupio je 305 puta za londonski klub i zabio je 69 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.