Nikad nije zaboravio Ronalda: Bilo ga je nemoguće čuvati, najgore iskustvo koje sam imao
Foto - EPA

Nesta se nerado sreća tog meča

Nikad nije zaboravio Ronalda: Bilo ga je nemoguće čuvati, najgore iskustvo koje sam imao

M. Šljivak

Brazilac Ronaldo je bez ikakve dileme jedan od najboljih koji su ikada igrali fudbal.

Da nije bilo povreda legendarni napadač je lako mogo do statusa najboljeg ikad, a još uvijek se pamti njegov nastup u finalu Kupa UEFA 1998. godine kada je Inter u Parizu savladao Lazio sa 3:0.

Ronaldo je u ovom meču zabio gol za 3:0 i ovjerio je pobjedu Nerazzurra, ali je odigrao vrhunski meč i defanzivni Lazija su ga zauvijek zapamtili.

Legendarni Alessandro Nesta važio je tad za jednog od najboljih defanzivaca svijeta, ali Ronaldo ništa nije mogao. Sjetio se tog finala.

"Najgore iskustvo u fudbalu koje sam imao je susret sa Ronaldom u meču finala Kupa UEFA 1998. godine u Parizu protiv Intera. Nevjerovatan igrač", kratko je samo rekao Nesta i dodao je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ronaldo je napadač kojeg mi je bilo najteže čuvati. Nije ga bilo moguće zaustaviti".

I zaista je bio nešto što se će se teško ponoviti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezovac
Nisi ti osjetio kako je čuvati istinsku legendu Vahidina Imamovića,strašnog centarfora u najboljim godinama dok je igrao za NK.Žepče...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi