Foto - EPA

Euroliga 18. kolo

Poraz Reala, Efes siguran u Francuskoj

Midhat Šljivak

Četiri utakmice 18. kola Eurolige odigrane su večeras, a pobjede su upisali Žalgiris, Olympiacos, Efes i Milano.

Večer je otvorena utakmicom u Kaunasu gdje je Žalgiris deklasirao Khimki rezultatom 102:75.

Gosti su igrali odlično u prvom poluvremenu. Na odmor su otišli sa devet poena prednosti (39:48), ali su u nastavku potpuno nestali sa parketa. Žalgiris ih je uništio i na kraju je upisao visoku pobjedu.

Joffrey Lauvergne je razbio Khimki sa 29 poena i devet skokova u nepune 23 minute, a sa druge strane Shved je ubacio 22, a Booker 19.

Olympiacos je u uzbudljivom meču savladao Bayern rezultatom 84:82.

Pobjednik u ovom duelu riješen je u samom finišu. Domaći su ispustili pet poena prednosti u samoj završnici, Bayern je imao šut za produžetak ili pobjedu, ali ga nije iskoristio i crveno-bijeli su stigli do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Kostas Sloukas sa 24 poena, a najefikasniji pojedinac je bio DJ Seeley kod Bayerna sa 26 poena.

Anadolu Efes uvjerljivo je savladao kao gost Asvel rezultatom 102:80.

Nisu gosti imali problema u ovom susretu. Na vrijeme su osiugrali trijumf, a do njega ih je vodio Vasa Micić sa 23 poena, dok je Norris Cole na drugoj strani ubacio 22 koša.

U derbiju večeri Olmipija Milano je savladala Real u Madridu rezultatom 76:80.

Real je koštala treća četvrtina koju su odigrali očajno. Gosti su u jednom trenutku otišli na 17 razlike, ali je Real ipak uspio da dođe do minus tri u finišu meča.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do preokreta Kraljevi nisu mogli i gosti odlaze sa pobjedom u Milano.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sergio Rodriguez sa 17 poena, a na drugoj strani je Jaycee Carroll ubacio 20.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.