Fantastični Mike James donio pobjedu CSKA protiv Reala
Mike James donio je pobjedu svom timu

Šutem 2,5 sekundi do kraja James presudio Realu

Fantastični Mike James donio pobjedu CSKA protiv Reala

Fantastičnu utakmicu odigrali su u 11. kolu Eurolige CSKA i madridski Real.

Na kraju ovog sjajnog susreta slavio je CSKA isključivo zahvaljujući genijalnom Mike Jamesu. 

U utakmici u kojoj je Real imao i 11 razlike u prvom poluvremenu, te CSKA kasnije 7 razlike i priliku da privede susret mirnije kraju, sve je stalo u posljednji minut. Real je sustizao vodstvo Moskovljana u posljednjim momentima susreta i koristio greške CSKA, te trojkom Thompkinsa 24 sekunde do kraja i uspio povesti 71:70. Posljednji šut dakako je išao u ruke Mike Jamesa koji je prvi šut promašio, ali je poslije skoka u napadu lopta opet došla u njegove ruke. Tada je lopta opet došla do Jamesa u neuporedivo težoj poziciji u samom kutu, no fantastični strijelac ruskog tima pogađa trojku uz faul samo 2,5 sekundi do kraja. Slobodno bacanje je naravno realizirao a Real nije stigao šutirati za tri poena već je Tavares samo položio za konačnih 74:73.

James je utakmicu završio s 28 poena a pored njega odličnu utakmicu imao je i Shengelia s 15 koševa i 7 skokova. Ujednačeni napad Reala predvodio je Thompkins s 15 koševa, Deck je ubacio jedan manje a po 13 su dodali Randolph i Llull. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi