Solskjaer ih otpisao

Navijači i zaboravili da su oni tu: Manchester United potvrdio odlazak dvojice fudbalera

E. Čaušević

Manchester United će na kraju ove sezone napraviti "čistku" u svojoj svlačionici jer pojedini fudbaleri već neko vrijeme nisu u planovima Ole Gunnara Solskjaera.

Crveni đavoli u svom igračkom kadru imaju dosta više igrača nego što im je to potrebno, a Solskjaer je napravio selekciju onih na koje računa i onih kojima je otvoreno dao do znanja da mogu napustiti klub.

Među igračima koji će ovog ljeta sigurno napustiti Old Trafford su argentinski reprezentativci Marcos Rojo i Sergio Romero.

Ugovori ovih igrača s Unitedom ističu na kraju ove sezone, te su iz engleskog kluba potvrdili da isti neće biti produženi, te da će Romero i Rojo napustiti klub kao slobodni igrači.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rojo je u United stigao prije skoro sedam godina iz Sportinga, a trenutno igrao na posudbi u Estudiantesu. Romero je i dalje na Teatru snova, ali ima ulogu trećeg golmana, te su mnogi navijači i zaboravili da je on član ovog kluba.

Romero je u United stigao na ljeto 2015. godine iz Sampdorije, ali nikada nije imao ulogu prvog golmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.