Zaradili 21 milion eura prodajom igrača za kojeg su Juve i Roma rekli da nije dovoljno dobar

Diallo napustio Atalantu i potpisao za Manchester United

Zaradili 21 milion eura prodajom igrača za kojeg su Juve i Roma rekli da nije dovoljno dobar

E. Čaušević

Amad Diallo od danas je i zvanično novi igrač Manchester Uniteda u koji je stigao iz Atalante.

Diallo je velika nada evropskog fudbala, a Crveni đavoli odlučili su da ga kupe već u zimskom prelaznom roku. United je za dolazak ovog 18-godišnjaka izdvojio čak 21 milion eura.

Ovaj tinejdžer je dobio nedavno italijanski pasoš što je omogućilo transfer u United. On je prošao školu Atalante iako je prije toga bio na probama u nekoliko italijanskih klubova.

Njegov trener iz omladinske selekcije Boce Barco, Enzo Guerri, izjavio je da je prije odlaska u akademiju Atalante ovaj mladi fudbaler bio na probama u Juventusu, Romi i Sassuolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vidio sam da je on itekako talentovan dječak i znao sam da je pred njim blistava budućnost. Pored Atalante on je imao tri probe u Juventus, ali i u Romi i Sassuolu. No, oni nisu vjerovali da je on dovoljno dobar za njih. Na kraju ga je Atalanta potpisala i vidite danas koliko su zaradili", kaže Guerri i nastavlja.

"Sjećam se kada je skaut Rome došao i nakon pet minuta što je gledao Dialloa rekao je da je on nešto posebno. No, ni Roma na kraju nije odlučila da ga dovede".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jakako
Manu nastavlja kupovinu "pogrešnih" igrača, haman
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi