Manchester United potvrdio transfer napadača kojeg uspoređuju s Messijem

Amad Diallo stigao na Old Trafford

Manchester United potvrdio transfer napadača kojeg uspoređuju s Messijem · Zvanično

E. Škorić

Još ranije su novinari u Italiji objavili kako je Manchester United osigurao dolazak mladog Amada Dialloa, krilnog napadača Atalante.

Prije mjesec dana je dogovoren transfer Dialloa iz Atalante u Manchester United za navodnu cifru od 25 miliona eura uz mogućih 15 miliona eura bonusa.

Nogometaš Obale Slonovače doputovao je početkom godine u Manchester i sada je i zvanično postao član Crvenih vragova.

S 13 godina je potpisao za Atalantu, a već i prije 16. godine imao je priliku da trenira s prvim timom iz Bergama. Kapiten Atalante Papu Gomez čak ga je uspoređivao s Lionelom Messijem.

"Postoje naši defanzivci koji ne mogu da ga zaustave, on ponekad izgleda kao Messi", rekao je ranije Gomez o Daillou, koji je brz, ima brze pokrete, snažan je i prava napast za protivnike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u 7:1 pobjedi nad Udineseom postao najmlađi igrač koji je postigao gol na debiju u Seriji A, pošto je imao samo 17 godina i 109 dana.

U Manchesteru su uzbuđeni zbog dolaska talentovanog napadača koji bi u nastavku sezone trebao dobiti šansu u prvom timu, mada će mu najprije dati vremena da se adaptira na život u Engleskoj.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Upoređuju ili uspoređuju? Porediti ili sporediti? :D
2 0
MaDaj
Eeeeee moj sine, Jedan covijek izjavi da je “Kao messi, i odjednom to je to”
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti