Trener Real Madrida bijesan

Zidane: Ovo nije bila nogometna utakmica, trebalo ju je otkazati!

Edmir Škorić

Trener Real Madrida bio je bijesan jer se igrao meč u Pamploni unatoč teškim uslovima.

Obilne snježne padavine nisu baš normalna pojava u Španiji, no dobar dio zemlje sada je pod bijelim prekrivačem, a zahvaćen je uveliko i dio u kojem se nalazi Pamplona.

Čak 40 radnika cijelog je dana radilo na osposobljavanju terena kako bi se u subotu navečer igrao meč Osasuna - Real Madrid i na kraju je La Liga odbijala da otkaže isti, iako je zaista bilo osnova. Uostalom, Zinedine Zidane i njegovi igrači su četiri sata čekali u avionu da polete s madridskog aerodroma i definitivno za neostvarenu pobjedu mogu da krive i sve što se dešavalo, ali i užasan teren na kojem je bilo preteško kontrolirati loptu.

"Napravili smo ono što smo mogli na terenu, ali ovo nije bila nogometna utakmica. Uslovi su bili izuzetno teški. Sve što se dogodilo ova dva dana bilo je teško i komplikovano. Ne znamo kada se možemo vratiti kući", rekao je Zidane.

"Utakmicu protiv Osasune je očigledno trebalo otkazati. Ne ulazim u te stvari da li je La Liga naštetila nama, napravili smo ono što su nam rekli, igrali smo i to je to. No, u srijedu imamo utakmicu, a ne znamo vraćamo li se iz Pamplone u nedjelju ili ponedjeljak", dodao je Zidane.

Konačno, Francuz se ispričao što je toliko puta ponovio da u Pamploni "nije bilo nogometne utakmice", ali želio je to jasno staviti do znanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisu bili ispunjeni uslovi za igranje nogometa, što na kraju svi žele. I mi i protivnik, kao i ljudi koji na TV-u gledaju nogomet", zaključio je Zidane.

Njegov Real sada se okreće Superkupu Španije, a onda slijedi novo gostovanje i to kod Alavesa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.