Real Madrid razočarao u Pamploni, po teškom terenu osvojio samo bod

La liga

Real Madrid razočarao u Pamploni, po teškom terenu osvojio samo bod

E. Škorić

Real Madrid je večeras gostovao kod Osasune i meč je završen bez pobjednika (0:0).

Zbog obilnih snježnih padavina bilo je čak upitno odigravanje ovog meča, no na kraju su nekim čudom domaćini uspjeli da očiste teren, mada je on bio jako težak i neuslovan za igru.

To se dakako odrazilo i na samu igru, a i na rezultat. Real je bio favorit, ali nije pretjerano puno pokazao, dok se Osasuna cijelo vrijeme organizovano branila i tu i tamo zaprijetila iz neke kontre.

U nastavku su gosti iz Madrida krenuli nešto ofanzivnije, bili su konkretniji u napadima, ali lopta nije završila u mreži. I kada jeste, nakon udarca Benzeme, dosuđen je opravdano ofsajd.

Stezao se obruč oko gola Osasune kako se primicao kraj meča, ali jednostavno nije bilo dovoljno da se slomi otpor domaćeg tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je s ovim bodom na 37 bodova i bod je iza Atletica, ali ima tri utakmice više od gradskog rivala, dok je Osasuna pretposljednja sa samo 15 bodova.

Kraljevi će za 14 dana gostovati kod Alavesa, Osasunu, koja ima četiri uzastopna remija, čeka gostovanje Granadi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Real i Barcelona su postale prosječne ekipe u Evropi. Svi mi možemo nabrojati 5 bolji timova pa čak možda i 10 od ove dvije ekipe trenutno
3 5
ryan.giggs
Gdje je onaj madridista2014? Tišina i zima?
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi