Napušta Pecaru

Premijerligaška transfer bomba: Kapiten Širokog pojačava Borac · Saznajemo

Adnan Beganović

Kapiten Širokog Brijega, fudbaler koji dres ovog kluba nosi od 2009. godine, Dino Ćorić, najvjerovatnije će napustiti Pecaru, no ostat će u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Nakon dvanaest godina ovaj sjajni fudbaler će promijeniti sredinu, a njegovm novi klub, kako SportSport.ba saznaje, biće Borac iz Banja Luke.

Neslužbeno, sve pojedinosti vezane za transfer su dogovorene i Ćorić bi se utorak trebao pojaviti na treningu Borca. Ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih problema, biće to sasvim sigurno jedan od najvećih transfera u granicama Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Ćorić je za Široki Brijeg debitovao 2009. godine, u prvom dijelu sezone odigrao je 17 utakmica u Premijer ligi i pritom je postigao tri pogotka kojima je dodao i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, to nije sve što se tiče prelaznog roka u banjalučkom klubu.

Naime, Borac je na pragu dovođenja i makedonskog reprezentativca i člana Vardara, Darka Micevskog, o čemu smo već i pisali, a neslužbeno i mladi ofanzivac Radnika Vladimir Bradonjić mogao bi karijeru nastaviti na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.