Marić: Stepenica više u mojoj karijeri, Široki Brijeg može u Evropu

Karijeru nastavlja u Lokomotivi

Marić: Stepenica više u mojoj karijeri, Široki Brijeg može u Evropu · Intervju

A. Beganović

Mladi reprezentativac naše zemlje i sada već bivši veznjak Širokog Brijega, Mateo Marić, karijeru će nastaviti u zagrebačkoj Lokomotivi.

Mladi 22-godišnji fudbaler za Široki Brijeg je debitovao u sezoni 2016/2017, a od sezone 2018/2019 može se reći, neizostavni je član prve ekipe.

U ovoj sezoni odigrao je svih 19 utakmica u Premijer ligi, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene. "Zagrizla" je zagrebačka Lokomotiva, klubovi su postigli dogovor, kao i igrač sa Lokomotivom, tako da će u nastavku sezone nositi dres pomenutog hrvatskog prvoligaša.

Mateo, da li su kontakti sa Lokomotiv uspostavljeni ranije ili se pak sve odigralo u posljednjih nekoliko dana.

"Vidite, tamo nekad pred Božić su kontakti uspostavljeni. Konačan dogovor je brzo postignut i mogu vam reći da sam zadovoljan. Mislim da je odlazak u Lokomotivu jedna stepenica više u mojoj karijeri. Izazov je, potrudit ću se da opravdam ukazano povjerenje".

Da li te iznenadila ponuda Lokomotive?

Oglasi

"Nisam razmišljao o odlasku, bar prije početka sezone. Bilo mi je bitno da se dobro spremim, da sa ekipom odigram što bolje, tako da sam pomalo iznenađen. No, rad i trud su se isplatili i sada je sve na meni. Moram nastaviti dobro raditi, svaki trening odraditi kao da je posljednji, pa ćemo vidjeti šta će donijeti budućnost".

Široki brijeg je prvi dio sezone okončao na sjajnom trećem mjestu. Iznenadili ste sve, pa možemo reći i vaše navijače.

"Nekako smo bili otpisani od svih, ali evo, mnogo mladosti u ekipi i par iskusnijih igrača, kao i fenoemnalna atmosfera, doveli su nas na 3. mjesto. Bili smo prava klapa, kako na terenu tako i van njega. Prava porodica i mogu reći da će mi sve to nedostajati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, kako vidiš rasplet situacija u Premijer ligi?

"Iskreno, Sarajevo je trenutno najbolje, ali vjerujem da moji bivši saigrači mogu napraviti mnogo problema svakome, pa tako i Sarajevu. Vjerujem da će Široki Brijeg na kraju izboriti nastup u Evropu, iako to neće biti lagan zadatak. Mnogo je kvalitetnih ekipa u par bodova tako da nas očekuje neizvjesna završnica".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi