Sjajna večer Podoričana

Budućnost na otvaranju TOP 16 faze Eurocupa demolirala Bourg

Košarkaši Budućnosti na najbolji način otvorili su TOP 16 fazu Eurocupa.

Oni su večeras u svojoj Morači razbili francuskog predstavnika Bourg s visokih 108:80. 

Večeras je domaćim košarkašima išlo sve od ruke i fanstastičnom su napadačkom košarkom večeras zaledili svoje protivnike na ogromnih -28. Pobjeda košarkaša trenera Mijovića nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku a prednost Budućnosti rasla je stalno kako se utakmica približavala kraju. Već na poluvremenu bilo je 55:41 za domaći tim koji je do kraja prednost tačno udvostručio.

Pet košaraša podgoričkog tima bilo je dvoznamenkasto a najefikasniji je bio Ivanović sa 17, 16 je ubacio Reed a 14 talijanski košarkaš Della Valle. Danilo Anđušić je za goste postigao 17 poena a Ivan Buva jedan manje. Bivši reprezentativac naše zemlje Zack Wright postigao je 8 poena za Bourg. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.