Sani Čampara ludom trojkom donio pobjedu Splitu nad Budućnosti!
Foto: aba

Veliki trijumf Splićana

Sani Čampara ludom trojkom donio pobjedu Splitu nad Budućnosti!

Fantastičnu utakmicu odigrali su na splitskim Gripama večeras KK Split i KK Budućnost Voli.

Velika drama odlučena je ludim šutem našeg reprezentativca Sanija Čampare s oko 10 metara koja je sa sirenom presudila gostima i donijela ogromni trijumf Splićanima rezultatom 78-77. 

Prvi su domaći pokazali da nemaju namjeru odustati od pobjede već u 1/4 koju su sjajnom obranom riješili u svoju korist sa 7 poena viška. No već u nastavku skuplja i na kraju krajeva kvalitetnija ekipa Podgoričana anulira tu prednost i na odmor se ide u potpunom egalu. Split se nije predavao ni u nastavku. Izabranici Ivice Skelina su nakon što prije oko mjesec dana umalo nisu pobijedili Crvenu zvezdu u Pioniru odigrali najbolju utakmicu sezone i uveli je u dramatičnu završnicu. Na kraju je Budućnost imala prednost od 2 razlike ali je u zadnjem napadu Roko Leni Ukić uspio loptu dobaciti do Čampare koji s 10 metara para mrežicu i uz svuk sirene nastalo je veliko slavlje među domaćim košarkašima.

Inače, povratnik Ukić bio je i prvo ime Splićana u ovom susretu s 20 poena dok je 18 ubacio Mesiček. Čampara je ovim potezom i košem za pobjedu došao do brojke 8 i uveliko popravio partiju koja je do tada bila ispod njegovih mogućnosti. Cobbs je s 19 bio najefikasniji kod gostiju, po 13 su dodali Ejim i Mitrović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti