Foto - EPA

Brazilac iskren

Pato se nudi Milanu: Povratak u klub mi je san

Midhat Šljivak

Alexandre Pato stigao je u Milan 2007. godine kao nova velika brazilska nada.

Igrao je jako dobar fudbal među Rossonerima, ali nakon odlaska 2013. godine nikako nije mogao da ponovo uđe u formu i da ostvari veliki transfer u Evropi.

Pato je nastupao za Corinthians i Sao Paolo, okušao se u Kini gdje je bio jako dobar, a nije se proslavio u Villarrealu i Chelseaju.

Brazilski napadač još uvijek se rado sjeća utakmica u Milanu i sanja da se vrati.

"Imam sjajne uspomene. Odigrao sam 150 utakmica, zabio 63 gola, osvojio Scudetto, Superkup. Ostvarenje sna bi bio povratak u Milan, koji je u mom srcu", rekao je 31-godišnji napadač.

Pristao bi Pato i da bude rezerva Zlatanu Ibrahimoviću, ali tvrdi da bi mogli igrati zajedno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne bi mi smetalo da budem rezerva, ali uvjeren sam da bih već nakon nekoliko utakmica uvjerio trenera da sam za prvi sastav. Možda bismo Zlatan i ja mogli igrati zajedno. Bili bismo odličan tandem", rekao je Pato.

Pato je posljednji angažman imao u Sao Paulu, a bez kluba je već šest mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.