Milan perfektnim penalima izbacio Torino iz Kupa
Foto - EPA

Rossoneri prošli dalje

Milan perfektnim penalima izbacio Torino iz Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Milana plasirali su se u četvrtinale Kupa Italije nakon što su večeras na San Siru boljim izvođenjem penala savladali Torino sa 5:4 (0:0).

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo previše uzbuđenja. Nismo vidjeli mnogo toga i tek u nastavku je Milan imao nešto više od igre.

Stvorili su Rossoneri nekoliko dobrih šansi. Leao i Diaz su imali najbolje, ali nisu uspjeli da zabiju iz dobrih pozicija i nakon 90 minuta igre bilo je 0:0.

Otišlo se potom u produžetke. Torino se fenomenalno branio, nisu previše razmišljali o napadu i na kraju su uspjeli nakon 120 minuta igre da izvuku nulu.

Potom se pristupilo izvođenju penala. U prve tri serije svi su pogodili, ali zatim Tatarušanu brani udarac Rincona, a Romagnoli pogađa za 4:3.

Golman gostiju Vanja Milinković-Savić zatim zabija za 4:4, ali Calhanoglu potom koristi peti penal i zabija ga za konačnih 5:4 i plasman Milana u četvrtfinale.

Amer Gojak je odigrao 120 minuta za goste.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Famoza
Gojaku svaka cas, covjek u 90-nekoj minuti sa 55 metara poteze sut i skoro zabija...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi