Foto: EPA

Mreže su u Londonu večeras mirovale

Uspavanka na Emiratima: Remi bez golova Arsenala i Crystal Palacea

S. Grebović

U malom londonskom derbiju su svoj meč 18. kola Premier lige odigrali Arsenal i Crystal Palace, a meč je završen najnepopularnijim rezultatom (0:0).

U prvih 45 minuta igre jedno vrijedno pomena bio je šut Aubameyanga pravo u golmana Guaitu u 20. minuti, te pokušaj Towsenda glavom par minuta kasnije kada je lopta završila na prečki gola Topnika. 

Leno se u 39. minutu istakao sjajnom intevencijom kada je odbranio lukav udarac Bentekea.

Nastavak meča nije ponudio neku nezaboravnu fudbalsku predstavu. Igralo se uglavnom na sredini terena i bez velikih prilika. Arsenal za 90 minuta igre nije stvorio niti jednu ozbiljnu šansu za postizanje gola pa je tako prekinut njihov niz od tri vezane pobjede u Premier ligi.

Topnici su ostali na 11. poziciji sa 24 boda, dok je tim Roya Hodgsona na 13. mjestu sa poenom manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 18. kolo:

Arsenal - Crystal Palace 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.