Nekadašnja zvijezda Arsenala danas igra na Malti: U Londonu sam se pitao, Bože je li ovo moj život?
Foto - EPA

Denilson je odigrao 153 utakmice za Topnike

Nekadašnja zvijezda Arsenala danas igra na Malti: U Londonu sam se pitao, Bože je li ovo moj život?

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Denilson Pereira Neves stigao je 2006. godine kao pojačanje u Arsenal iz Sao Paola.

Ostao je ovaj vezni fudbaler pet godina u Londonu, a 'oživio' je tek nakon odlaska iz kluba jer se u Engleskoj osjećao izuzetno usamljeno.

Otkrio je Denilson kako mu nije bilo nimalo lako da se skrasi u Londonu, gdje je bio poprilično usamljen.

"Odlazak kući nakon utakmice pred 60.000 navijača je bio užas. Istuširao bih se i otišao kući, ali tamo sam bio veoma usamljen", rekao je Denilson i dodao je:

"Logirao bih se na MSN Messenger i nadao se da je neko online i da je gledao utakmicu, ali nikog nije bilo. Sve je to počelo utjecati na mene. Nisam imao s kim pričati. Ljudi nas vide kao profesionalce i zaboravljaju da smo ljudska bića".

Počeo je padati u depresiju i o tome nikom nije govorio.

"Bilo je dana kada sam se osjećao dobro i želio sam otići u šetnju. Ali, onda vidiš to depresivno vrijeme i odustaneš. Pomislio sam: Dragi Bože, je li ovo moj život? Nemaš nikog da pričaš, nemaš nikog za chat i da razgovaraš o drugim stvarima osim fudbala", rekao je i nastavio priču:

"Mučio sam se, ali nisam to spominjao nikom. Sve sam zadržavao za sebe. Recimo, nikad nisam o tome pričao Gilbertu Silvi. Često me pozivao kod sebe kući, ali nisam se osjećao komotno. Imao je ženu i djecu, nisam mu želio smetati. Odbio sam njegov poziv i za Božić. Ostao sam sam kući", rekao je Denilson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilski fudbaler je 'oživio' povratkim u Brazil. Igrao je dobro za Sao Paulo do 2015. godine, a zatim je otišao u Emirate. Od 2020. godine igra na Malti i član je ekipe Sliema Wanderers.

Denilson je za Arsenal odigrao 153 utakmice i postigao je 11 golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti