Vrijedni bodovi za domaćina

Poslije velike drame HKK Čapljina pobijedila Bosnu Royal

Košarkaši HKK Čapljina u velikoj su drami u završnici uspjeli doći do pobjede protiv KK Bosna Royal rezultatom 88:87.

Sjajnu utakmicu u prohladnoj Gradskoj dvorani u Čapljini odigrali su domaći košarkaši i sarajevska Bosna.

Domaći tim pod blagim imperativom pobjede odlično je otvorio ovu utakmicu i odigrao odlično prvo poluvrijeme koje je rezultiralo s 11 koševa viška na velikom odmoru. U tim trenutcima odlično je funkcionirala obrana Čapljine kojoj su se u odnosu na prošli susret u kojem su poraženi od Slobode vratila dva važna košarkaša, Lužaić i Milin. Ipak, gosti se bude u 3/4 koju odigravaju fantastično, toliko dobro da su poslije samo 10 minuta košarke minus od 11 poena pretvorila u +3 na ulazu u zadnjih 10 minuta. U zadnjoj četvrtini viđena je prava drama, a utakmica se rješavala u posljednjim sekundama. Na neriješenom rezultatu samo 4 sekunde Grubor pravi faul na Naletiliću a play domaćina zabija jedno od dva bacanja a Bosna je pozvala time-out. Na kraju je Pašalić imao šut za pobjedu, no promašio je i izuzetno vrijedni bodovi u borbi za Ligu 6 pripali su Čapljincima.

Jugović je s 21 poenom predvodio Čapljinu do pobjede a sjajno ga je pratio Ivelja s 19. Kod Bosne najbolji Hadžifejzović s 20 poena a Igrutinović je ubacio 17. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Obad, Dugandžić, Jugović 21, Naletilić 14, Lužaić 6, Savković 8, Milin 7, Brajković 3, Ekmečić, Ivelja 19, Sudžum 8, Radak

KK Bosna Royal: Pašalić 8, Mašić, Begić, Pavlović 3, Sokolović 13, Radak, Klještan, Igrutinović 17, Bašić 12, Hadžifejzović 20, Besedič 3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.