OKK Sloboda slavila u Čapljini
Foto: caportal.net

Druga uzastopna pobjeda Tuzlaka

OKK Sloboda slavila u Čapljini

Košarkaši HKK Čapljina poraženi su večeras na domaćem terenu u Gradskoj sportskoj dvorani od tuzlanske slobode rezultatom 91:82.

Dobra i efikasna košarka viđena je večeras u Čapljini a u takvom omjeru snaga bolje su se snašli gosti i u Tuzlu nose jako vrijedne bodove.

U otvaranju utakmice oba tima gotovo da nisu uspjela ništa obraniti pa je nakon samo 10 minuta igre postignuto 56 poena a Tuzlaci su imali prednost od 4 poena. Nastavak je donio puno bolju igru u obrani, posebno domaćeg tima koji je poslije velikih Slobodinih 30 poena u prvom periodu goste sveo na samo 14 koešva, te su domaći košarkaši na odmor otišli s 4 poena viška. No nastavak meča, preciznije 3/4 bili su možda i ključni za konačni ishod ovog susreta. Tuzlaci su odigrali sjajnih 10 minuta u kojem su uspjeli opet vratiti prednost na svoju stranu, te za razliku od prvog poluvremena znatno podići svoju igru u obrani. Nisu Čapljinci do kraja utakmice uspjeli ugroziti prednost Slobode te je tim iz Tuzle zabilježio drugi uzastopn trijumf. Čapljinci su bili lišeni usluga Milina i Lužaića, dva jako bitna košarkaša, a ovo im je bila prva utakmica nakon skoro mjesec dana što ni u kom slučaju ne umanjuje trijumf gostiju koji su također bili lišeni usluga Stronga i Lelića. 

Kod Čapljine su najbolji bili Gojko Sudžum sa 23 poena, Aleksa Jugović sa 19 koševa i Jure Brajković sa 15 koševa, dok su pobjednički tim predvodili Jakov Mustapić sa 23 koša, te Fahrudin Manjgafić sa 14 koševa i Ibrahim Durmo sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Musulin, Naletilić 11, Jugović 19, Lužaić, Savković 5, Milin, Brajković 15, Ekmečić, Ivelja 9, Sudžum 23, Radak

OKK Sloboda: Jakupović 2, Mustapić 23, Omerović, Dedajić 7, Manjgafić 14, Munižaba 13, Alikadić 4, Miličević 12, Krajinić, Durmo 16

Top Komentari

Haresolina
A gdje su Slobodine novajlije Strog i Lelić
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti