KK Bosna Royal preokretom došla do pobjede protiv Mladosti

Sjajna zadnja četvrtina Sarajlija

KK Bosna Royal preokretom došla do pobjede protiv Mladosti

Košarkaši Bosne Royal večeras su u utakmici 14. kola prvenstva BiH pobijedili Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 83:77. 

Sarajevski tim je do ove pobjede došao teškom mukom, nakon preokreta, budući da su gosti na ulazu u posljednji period imali 9 koševa viška. 

Tek u 1/4 viđena je nešto ravnopravnija košarka. Nastavak je u potpunosti pripao gostima iz Mrkonjić Grada koji su strpljivom igrom gradili prednost koja je došla do spomenutih 9 razlike na isteku 30. minute. Ipak, u zadnjih 10 minuta igra Mladosti se u potpunosti raspala. Razigrali su se domaći košarkaši a posebno Aleksandar Sokolović koji je većinu susreta igrao ispod svog prosjeka, no u posljednjoj je četvrtini pokazao sve što zna i bio glavni inicijator preokreta u 4/4 koju je Bosna dobila s 15 poena razlike. 

Hadžifejzović je bio najefikasniji kod Bosne s 21 poenom a Sokolović je dodao dva manje dok je Besedič dodao 14. Lakić je za goste ubacio 19 poena dok su po 11 koševa zabili Milošević i Bakić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Royal: Pašalić 8, Mašić, Begić, Sokolović 19, Pavlović, Genjac 3, Klještan 2, Grubor 2, Igrutinović 10, Bašić 2, Besedič 14, Hadžifejzović 21

KK Mladost: Aleksić 6, Kljajić, Đorđević-Marinković 5, Milošević 11, Bakić 11, Lobarev 7, Marković, Lakić 19, Milić, Milanović, Josipović 10, Šalić 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi