Donesena odluka

Červar protiv Angole pruža priliku Halilu Jaganjcu

Samir Mlaćo
Rukometna reprezentacija Hrvatske igra večeras igra protiv selekcije Angole.

Hrvati nemaju pravo na kiks, a nakon odlaska Luke Cindrića zbog povrede i ulaska Janka Kevića, Lino Červar je odlučio prijaviti mladog Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića.

Halilovi roditelji su porijeklom iz naše zemlje, a sada ga čeka pravi izazov.

“Izmjenu Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primjetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane“, kazao je Červar.

Hrvatska je u prvom susretu na SP remizirala sa selekcijom Japana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.