Hrvati šokirani prizorima u Egiptu: "Idemo na trening, a oko nas oklopna vozila..."

Organizotori na mukama

Hrvati šokirani prizorima u Egiptu: "Idemo na trening, a oko nas oklopna vozila..."

S. Grebović

Rukometna reprezentacije Hrvatske svoj put na SP-u u Egiptu započinje sutra utakmicom protiv selekcije Japana.

Covid 19 je stvorio velike probleme organizatorima ovog prvenstva. Reprezentacije Češke Republike i Sjedinjenih Američkih Država su odustale od takmičenja, a mnogo je pozitivnih igrača i u ostalim selekcijama.

Osim koronavirusa, tu su problemi koji se vezuju za sigurnosni aspekt na kojeg će se morati obratiti posebna pažnja, kao i ostali problemi.

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali reprezentacija Hrvatske u hotelu u kojem boravi nema pristup internetu?!

- Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom turnuru, nije niko od nas i sada vrijedi pravilo "snađi se, pokušaj, riješi". Teško je oslikati to, ali momci se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana. Sada kad nema publike, barem je lakše uspostaviti komunikaciju među igračima i strukom, ne moramo se nadvikivati", požalio se šef struke populanih Kauboja, Lino Červar te se osvrnuo na probleme sa interetom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dobro, ja sam malo stariji i poznajem vrijeme kada nije bilo interneta. Mlađima je malo teže, ali dobro je, nije baš tako velik problem. Inače, ne možemo se požaliti na probleme poput Norvežana, ovdje je zasad sve korektno, manji će se problemi riješiti, imamo mjesta za prošetati se i to je dobro."

Susret između Hrvatske i Japana na rasporedu je sutra od 18 sati. U drugoj utakmici ove grupe od 15:30 na teren će selekcije Katara i Angole.

Top Komentari

felix__27
Pa sta kukate imate zaštitu... Trebli bi vas pustiti da vas kidnapuju?
6 0
AsmirM
Ovo prvenstvo se moglo odgoditi,ili igrati negdje drugo sa manjim brojem reprezentacija.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti