Červar: Ovo nije šok, ne treba pljuvati po treneru i igračima

Nakon remija sa Japanom

Červar: Ovo nije šok, ne treba pljuvati po treneru i igračima

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Hrvatske nije se proslavila na otvaranju Svjetskog prvenstva koje se igra u Egiptu.

Naime, Hrvatska je u duel sa Japanom ušla kao apsolutni favorit, no na kraju mora biti zadovoljna i osvojenim bodom s obzirom na dešavanja na terenu.

Nakon susreta koji je završio 29:29, svoj komentar dao je i selektor hrvatske reprezentacije Lino Červar.

"Ovo nije šok. Šok je bilo kada se unaprijed govorilo da ćemo dobiti Japan, Katar i ostale. Oni su dobra reprezentacija koja je domaćin Olimpijskih igara. Ne treba zato pljuvati po treneru i igračima. Morao sam poduzeti puno promjena, tražio sam najbolju reakciju ostalih igrača. Nismo dobro ušli u utakmicu pa zato nije bila ni dobra obrana. Zapravo sam morao izmišljati ekipu i tražiti igrače koji su najbolje mogli odgovoriti", Index.hr prenosi izjavu hrvatskog selektora.

"Moram pohvaliti igrače jer smo se vratili, nismo klonuli, na kraju smo mogli i pobijediti. Svi su dali sve od sebe, Cindrić povrijeđen na kraju nije mogao, ali je pokušao pomoći. Na kraju, moramo izvući pouku, ovo neće biti dovoljno za jaču utakmicu. Protivnika se nikada ne smije podcijeniti. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena, ali izvukli smo barem bod. Nismo Francuska da mi imamo 100 šutera. Imamo Mamića i Martinovića koji nije standardan u svom klubu. Japan je dobro igrao, neću umanjiti vrijednost Japana. Jako je bitno izvući i ovakvu utakmicu, izašli smo neporaženi nakon onakvog starta i prvog poluvremena", dodao je Červar.

Top Komentari

Realist
Ovo je bila, uz onu protiv Brazila prije dvije godine, najlošija utakmica Hrvatske uz zadnjih 5 ili 6 godina tako da momci nema veze idemo dalje stabilne i hladne glave po drugi krug natjecanja.
3 2
AsmirM
Ovi uvijek u grupi us.eru pa se vade poslije .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi