Plavci poraženi

Chelsea potpuno nemoćan, Lampardu se uveliko trese stolica, Leicester novi lider

Edmir Škorić

Chelsea je u meču 18. kola engleske Premier lige večeras poražen na King Poweru od Leicestera s 2:0.

Unatoč silnom novcu koji je uložen, tim Franka Lamparda igra očajno, a večeras je upisao i šesti poraz, te je sa 29 bodova daleko i od pozicija koje vode u Ligu prvaka, a da ne govorimo o borbi za titulu.

Plavci se muče, a na King Poweru su bili nevidljivi. Leicster ih je u potpunosti nadigrao i zasluženo stigao do pobjede kojom je preuzeo tron u Engleskoj, mada ima utakmicu više od Manchester Uniteda i dvije utakmice više od Cityja.

Samo šest minuta bilo je Lisicama dovoljno da stignu do vodstva, a pogodio je Ndidi na ubačaj Barnesa, da bi u 41. minuti Maddison postigao gol, ispostavit će se za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea u nastavku skoro da nije ozbiljnije zaprijetio, Leicester je mirno priveo utakmicu kraju i proslavio novu bitnu pobjedu.

Lampard je nakon ovog meča dodatno pod pritiskom i sve su veće šanse da bi mogao dobiti otkaz, bez obzira što je jedna od najvećih legendi ovog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.