Foto - EPA

FIFA pravilo ne važi u Kupu Italije

Još jedna nestvarna greška: Roma napravila previše izmjena

Midhat Šljivak

Roma je sinoć poražena na Olimpicu od Spezije (2:4) i ostala je bez plasmana u četvrtfinale Kupa Italije.

Spezia je slavila nakon produžetaka, a Roma je u ovom meču napravila još jedan propust i to nije prvi put da im se dešava ove sezone.

Rimski tim je u ovom meču napravio čak šest izmjena iako je po pravilima dozvoljeno pet, ali s obzirom na to da su ispali iz Kupa ne očekuju se nikakve sankcije.

FIFA u svom pravilniku dozvoljava dodatnu izmjenu u produžecima, ali pravila organizatora takmičenja (FIGC) su drugačija u italijanskom Kupu, te više od pet izmjena nije dozvoljeno.

Ovo je druga velika greška Rome. Na početku sezone su ostali bez boda kojeg su osvojili u Veroni (0:0) jer je Amadou Diawara igrao pod suspenzijom i susret je registrovan službenim rezultatom od 3:0 za Veronu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"O tome ćemo morati da popričamo. Očigledno da postoji problem", kratko je o svemu rekao trener Paulo Fonseca.

Da je susret završen u korist Rome gotovo sigurno bi rimski tim i ovaj meč zbog bizarne greške ostao bez pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.