Spezia priredila senzaciju na Olimpicu i sa dva igrača više izbacila Romu!

Kup Italije

Spezia priredila senzaciju na Olimpicu i sa dva igrača više izbacila Romu!

E. Škorić

Prava drama viđena je na praznom Olimpicu, a Roma je ispala iz Kupa nakon 4:2 poraza od Spezije (2:2).

Rimljani su kao apsolutni favoriti dočekali Speziju, koja je hrabrom igrom napravila veliku senzaciju.

Gosti su Vučicu šokirali u samo 15 minuta igre. Prvo je Galabinov pogodio s bijele tačke, a u 15. minuti je Saponara na asistenciju spomenutog Galabinova doveo Romu u nezavidnu poziciju.

Uveliko je u život Romu vratio Pellegrini golom s penala u 43. minuti, da bi tek u 73. minuti Mkhitaryan uspio da poravna rezultat na 2:2 i da Romi obezbijedi dodatnih pola sata nade.

Edin Džeko je ušao početkom prvog produžetka, a nedugo nakon toga pravi košmar za Fonsecu i njegov tim. Prvo Mancini dobija drugi žuti karton, a samo 40-ak sekundi kasnije golman Pau Lopez je isključen.

Roma s dva igrača manje nije uspjela da se odbrani i da eventualno prolaz izbori na penale. Spezia je u 107. eliminisala Romu, a gol je postigao Verde, glavom pogodivši za 2:3. Verdeu je ovaj pogodak posebno drag, ali nije želio da slavi jer je ponikao upravo u redovima večerašnjeg rivala.

Gosti su uspjeli u završnici da stignu i do četvrtog gola i da tako dodatno zapečate sudbinu Rome, koja je ostala bez prilike da se bori za trofej u Kupu.

Spezia tako neočekivano ide na Napoli u četvrtfinale Kupa, a tamo nas čekaju i dueli Milan - Inter, Atalanta - Lazio/Parma i Juventus - SPAL.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vrana
Nek su izgubili, jos cuvaj dzeku na klupi! I ono sto je dzeko pokazao je previse bilo, ako fonseca ima postovanje ostavljati dzeku na klupi onda se nije trebao ni boriti za pobjedu! Samo si trebao stojati i gledati, dosta vise takvi budala!
5 1
nedoni46
a smijesne ekipe u pm
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi