Čudo nad čudima

Pukla bruka u Španiji: Trećeligaš izbacio Real Madrid iz Kupa Kralja!

S. Grebović

Strašna se senzacija večeras dogodila u 1/16 finala španskog Kupa Kralja budući da je Real Madrid ispao od ekipe Alcoyana nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Malo je ko čuo za španskog trećeligaša, ekipu Alcoyana, ali će je Real Madrid upamtiti jako dobro.

Ekipa je to koja je večeras eliminisala višestrukog prvaka Španije i Evrope nakon produžetaka u okviru španskog Kupa. Zidane je na teren poslao šaren sastav, ali opet veoma jak, no nedovoljno da bi prošao svog večerašnjeg protivnika.

Real je od prve minute preuzeo inicijativu i došao do gola u posljednjoj minuti prvog dijela igre preko Militaa. U nastavku su se Kraljevi opustili, što su domaći itekako znali da iskoriste.

U 80. minuti domaći sasvim zasluženo dolaze do gola nakon pogotka Solbesa. U produžecima tim iz trećeg ranga španskog fudbala je uspio da dođe i do drugog gola, ali na kakav način.

Igrala se 110. minuta kada je Lopez zaradio svoj drugi žuti, odnosno crveni karton čime je svom timu napravio medvjeđu uslugu.

I kada su svi očekivali da će Real iskoristiti terensku nadmoć desilo se upravo suprotno jer je Alcoyano nakon lijepe akcije preko Casanove stigao do gola vrijednog pobjede nad slavim Realom i ludilo je moglo da počne!

1/16 finala Kupa Kralja:

Alcoyano - Real Madrid 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.