Jedan otkaz je posebno pogodio Kroosa: "On je baš dobar trener i čovjek..."

Zadržao se u klubu samo nekoliko mjeseci

Jedan otkaz je posebno pogodio Kroosa: "On je baš dobar trener i čovjek..."

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Toni Kroos priznao je da je bio izuzetno povrijeđen kada je Julen Lopetegui dobio otkaz na klupi Real Madrida.

Lopetegui je na ljeto 2018. godine izabran za novog trenera nakon što je Zinedine Zidane napustio kraljevski klub, ali se na klupi ove ekipe zadržao svega nekoliko mjeseci.

Real je na početku te sezone igrao veoma loše, a na kraju je Florentino Perez odlučio da uruči otkaz Lopeteguiju.

To je za njega bio itekako bolan otkaz jer je zbog Real Madrida rizikovao posao selektora Španije, te je otjeran nekoliko dana prije početka Mundijala. No, rizik se nije isplatio, te je on dobio otkaz nekoliko mjeseci kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove situacije prisjetio se i Kroos koji je priznao da mu je bilo itekako žao što Lopetegui nije dobio pravu šansu da se dokaže kao trener Real Madrida.

"Taj otkaz me najviše zabolio. On je odličan trener i čovjek. Našao se u teškom trenutku na klupi Reala nakon tri uzastopne Lige prvaka i odlaska Cristiana Ronalda. Nije dobio pravu šansu i baš mi je žao zbog toga", rekao je Kroos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi