FOTO: EPA

Nastavlja se loša serija Liverpoola

Gasi li se svjetlo ispod Kopa? Redsi su ponovo šokirali, fenjeraš zaledio Anfield

Haris Zilić

U 18. kolu Premiershipa snage su odmjerili Liverpool i Burnley, a gosti su slavili sa minimalnih 0:1.


Redsi su imali veći posjed lopte. U prvom poluvremenu stvorili su nekoliko prilika. Izdvajaju se pokušaji Shaqirija i Thiaga, ali Pope je odlično branio.

U 43. minuti najbolja šansa za domaće. Nakon greške Meea, Origi je imao jedan na jedan sa golmanom Burnleya, ali pogađa prečku.

U nastavku, Liverpool prvi prijeti, no lukav pokušaj Trenta u 54. minuti zaustavlja odlični Pope. Zaprijetio je i Burnley u 70. minuti preko Barnesa, Alisson sjajno interveniše.

U 83. minuti šok na Anfieldu. Alisson je srušio Barnesa i dosuđen je penal za goste. Siguran realizator je bio upravo Barnes za 0:1 i ispostavit će se veliki trijumf Burnleya.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim što je ovo peta utakmica u nizu bez trijumfa i četvrta bez postignutog gola, Redsi su nakon skoro četiri godine doživjeli ligaški poraz na Anfieldu.

Pogodak Burnleya pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.