Liverpool kreće po fudbalera koji igra najbolju sezonu u karijeri

Botman sve bliže Anfieldu

Liverpool kreće po fudbalera koji igra najbolju sezonu u karijeri

Haris Zilić

Liverpool je u potrazi za štoperom. Povrede Van Dijka, Matipa, Gomeza, Kloppa su doveli u nezgodnu situaciju.

Fabinho i Henderson pokrivaju pomenute pozicije, a Williams i Phillips nemaju iskustvo da bi odigrali konstantno na nivou koji zahtjeva Premiership, ali i Liga prvaka.

Dosta imena se pominjalo kao moguća pojačanja Redsa, a Liverpool Echo donosi vijest da je glavni favorit za dolazak na Anfield defanzivac Lillea, Sven Botman, koji se sa Redsima povezuje od početka 2021. godine.

Riječ je o štoperu koji ima 21 godinu, rođen je 12.1.2000,. godine. Prošao je sve omladinske kategorije Ajaxa, a jednu sezonu je proveo na posudbi u Heerevneenu. U Lille je stigao u julu 2020. godine i već u prvoj sezoni postao je jedan od ključnih igrača i igra sezonu karijere.

Za Lille je ove sezone u svim takmičenjima skupio 26 utakmica i jednom se upisao i u strijelce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutna vrijednost prema transfermamrktu iznosi 25 miliona eura, a pojedini francuski mediji su pisali da Lille ne bi razgovarao o cifri manjoj od 40 miliona eura.

Interesantno, Klopp je pomenutog fudbalera htio dovesti još prije tri godine dok je bio omaldinac Ajaxa, kako bi ga priključio U18 i U23 ekipi Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi