Posudba do kraja sezone

Martin Odegaard u Arsenalu!

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Martin Odegaard zatražio je transfer iz Real Madrida.

Odegaard ne dobija pravu priliku u Realu, a trener Zinedine Zidane ga čak nije računao ni u duelu s trećeligašem u Kupu Kralja, što je dodatno uvjerilo Norvežanin da potraži novi klub.

S obzirom da ima ugovor s Realom, može da ide samo na posudbu, anavodno će do kraja sezone igrati u Arsenalu kod svog bivšeg saigrača Danija Ceballosa koji je također na posudbi iz Reala.

Odegaard je prošle sezone bio sjajan na posudbi u Real Sociedadu, a Kraljevi ga nisu htjeli više posuditi jednom od konkurenata u borbi za titulu u Španiji.

Real je ovog nogoemetaša doveo kada je imao samo 16 godina i tada se smatrao daleko najvećim svjetskim talentom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.