Japanac ponovo u centru pažnje

Gdje je danas dječak koji je prije sedam godina pitao Ronalda šta da uradi da igra s njim?

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je prije nekoliko godina boravio u Japanu gdje je predstavljao jedan proizvod za ljepotu pod nazivom "Facial Fitness Pao".

Ronaldo je tada bio glavna vijest u Japanu, a jedan dječak je imao šansu da ga upozna i popriča s njim.

Riječ je o Ryotu Iwaoki koji se čak potrudio da s Ronaldom priča na portugalskom i od njega traži savjet. Prisutni u sali su mu se smijali zbog načina na koji priča portugalski, ali ih je onda Ronaldo utišao.

On je pitao Ronalda šta treba da uradi da jednog dana igra s njim jer je on njegov najdraži igrač, a Portugalac mu je veoma ljubazno odgovorio.

"Ne znam zašto mu se smiju? Dosta dobro priča portugalski i vidi se da se trudiš. Treba da vjeruješ u sebe, radi naporno i nemoj propustiti šansu kada ti se ona ukaže", poručio je Ronaldo ovom dječaku.

Nekoliko godina kasnije Iwaoka se ponovo našao u centru pažnje, te mu u fudbalu ne ide baš kako je očekivao. Bio je na probama u mnogim japanskim klubovima, a trenutno je član ekipe Yamanashi Gakuin na univerzitetu u gradu Kofu.

On igra za prvi tim ovog univerziteta i odlučan je još uvijek da ostvari svoj san i zaigra s Ronaldom jednog dana.

"Nisam zaboravio ono što mi je Ronaldo rekao prije skoro sedam godina. Taj savjet mi je nekako uvijek na umu", rekao je Iwaoka.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.