Cristiano protiv 'običnog' čovjeka i fudbal u mraku: Ovo je dokaz kakvo je Ronaldo čudo
Foto - Screenshot

Nestvaran je

Cristiano protiv 'običnog' čovjeka i fudbal u mraku: Ovo je dokaz kakvo je Ronaldo čudo

M. Šljivak

Cristiano Ronado je već 15-ak godina jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Portugalac je pet puta osvojio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta, a i danas sa gotovo 36. godina i dalje posjeduje nestvarne vještine.

Godinama unazad je Ronaldo radio na svom tijelu koje je isklesano do savršenstva. Ima zaista nevjerovatne fizičke sposobnosti i nevjerovatan osjećaj za gol.

Prije 10 godina CR je učestvovao u zanimljivom testu Sky Sportsa. Našao se oči u oči sa 'običnim' čovjekom i njihov zadatak je bio da postignu pogotke u mraku.

I pogodio je sva tri puta. Dok njegov protivnik nije bio ni blizu lopte, Cristiano je uspio zabiti tri gola i pokazao je nevjerovatan osjećaj za igru.

Priznao je da je ovo bio jako težak zadatak.

"Teško je jer se sve promijeni iznenada. Fokusirani ste na loptu, a zatim nestane svjetla i morate pokušati da ocijenite gdje će biti lopta".

Studija je pokazala da je Ronaldo pratio kretnje tijela dodavača lopte i zatim je programirao brzinu tijela i pokreta kako bi udario loptu u pravom trenutku.

Čovjek je jednostavno čudo prirode.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

belajbeg888
Ovo postavljali preko explorera Vijest nova ko golf dvojka
11 1
2323
Dajte vise prestanite pisati..svi ga traze a on ne mrda ..sta je to ???
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi