Ronaldo i Messi odbili nevjerovatne sponzorske ponude iz Saudijske Arabije

Obojica su dala isto objašnjenje

Ronaldo i Messi odbili nevjerovatne sponzorske ponude iz Saudijske Arabije

E. Čaušević

Britanski Telegraph objavio je danas da su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi odbili velike sponzorske ponude iz Saudijske Arabije.

Naime, Ministarstvo turizma Saudijske Arabije odlučilo je da uloži veliki novac u promociju ove države, a kao glavni "promotori" trebali su bili Ronaldo i Messi.

Oni su bili u kontaktu s predstavnicima ovih igrača i vjerovali su da će sigurno postići dogovor s obojicom.

Naime, Saudijci su nudili čak po šest miliona eura godišnje Ronaldu i Messiju da budu dio kampanje "Visit Saudia", ali su se iznenadili kada su dobili negativne odgovore.

Kako piše Telegraph, ali i madridski AS prvi koji je odbio ponudu bio je Ronaldo i naglasio je da je to zbog kršenja osnovnih ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. Ubrzo se javio i Messijev tim sa istim odgovorom.

Promo

Top Komentari

Goran3
Ja iskreno ne bih odbio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi