Svjetsko prvenstvo

Katar dobio Argentinu poslije velike drame, Hrvatska protiv Danske za četvrtfinale!

Edmir Škorić

Reprezentacija Hrvatske još uvijek ima šansu da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatskoj je trebao poraz Argentine od Katara večeras i to se i dogodilo, pošto je južnoamerička selekcija slabom igrom u drugom dijelu poražena sa 26:25.

Sada, kada je Argentina izgubila, Hrvatskoj za plasman u četvrtfinale ostaje još samo jedan korak, no nimalo lagan. Naime, od 20 sati Kauboji igraju s moćnom Danskom i moraju da pobijede ako žele u nokaut fazu.

Što se tiče duela Katara i Argentine, Argentinci su vodili 13:12 na poluvremenu, mada je bilo i plus šest u nekoliko navrata tokom prvih pola sata igre.

Argentina je vodila četiri razlike sredinom drugog dijela, a onda je uslijedio pad, Katar dolazi do 20:20, potom prelazi u vodstvo i do kraja više Argentincima ne dozvoljava da dođe u priliku da ostvari bitnu pobjedu vrijednu nokaut faze.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Carol Marzo je postigao osam pogdaka u pobjedi Katara, Madadi šest, a Capote pet. U timu Argentine Moscariello i Pizarro su dali po šest golova.

U grupi 1 Španija je u derbiju za prvo mjesto pobiejdila Mađarsku sa 36:28. Sole je postigao osam golova, Gomez sedam, a na drugoj strani kod Mađara Balogh i Gyori su dali po pet golova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.