Inter ide u polufinale

Eriksen majstorijom izbacio Milan u spektakularnom gradskom derbiju!

Edmir Škorić

Spektakularan meč odigrali su gradski rivali Inter i Milan na Giuseppe Meazzi u četvrtfinalu Kupa Italije.

Početak nije pretjerano obećavao, no kasnije se pretvorilo u veliku borbu sa velikim brojem šansi, kartona, neobičnih situacija. Vidjeli smo sve ono što mogu da ponude samo gradski rivali iz Milana.

Iako je Inter bolje ušao u meč, djelovao opasnije, Milan je prvi poveo. Ibrahimović je u 31. minuti prizemno šutirao i prevario Handanovića, a u završnici prvog dijela velika frka. Ibrahimović i Lukaku su se verbalno obračunali, padale su psovke, zamalo da dođe i do tučnjave.

Dobili su po žuti karton, a to će na kraju biti kobno za Milan i Ibrahimovića, koji je u 58. minuti dobio drugi žuti karton, pa je isključen.

Milan se povukao, a onda su uslijedili siloviti napadi Intera, redale su se šanse, da bi Nerazzurri izjednačili u 71. minuti. Leao ruši Barellu, sudija pokazuje na penal uz pomoć VAR-a, a upravo Lukaku pogađa za 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekoliko stopostotnih šansi, Tatarusanu je branio čuda na golu Milana. Produžen je meč za 10 minuta jer je prethodno zbog povrede izašao sudija Valeri.

U 98. minuti dosuđen je slobodni udarac za "domaće", a Christian Eriksen majstorski zabija za prolaz Intera u polufinale, gdje ga čeka bolji iz duela Juventus - SPAL.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.