Foto - EPA

Edin Džeko želja legendarnog trenera

"Razgovarali smo o dolasku Džeke, klub ga želi, ali plata je problem"

Midhat Šljivak

Edin Džeko ponovo se povezuje sa odlaskom iz Rome.

Bh. napadač je u sukobu sa trenerom Paulom Fonsecom, a navodno ga se rukovodstvo kluba želi riješiti do kraja prelaznog roka.

Džeko već danima samostalno trenira. Odlučeno je da više neće nositi kapitensku traku i konstantno se povezuje sa odlaskom.

Među mnogobrojnim klubovima sa kojim se povezuje Edin sada je i Galatasaray. Bivši igrač ovog kluba Murat Erdogan je u jednoj emisiji otkrio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Džekin menadžer je moj veoma dobar prijatelj. Razgovarali smo o mogućem dolasku u Galatasaray. Klub je bio zagrijan, Fatih Terim također, želio ga je u ekipi, ali nije se uspjelo ući u drugu fazu pregovora. Financijski uslovi su problem", rekao je Erdogan za Radyospor.

Džekina plata u Romi je 7.5 miliona eura godišnje. Upravo ona predstavlja problem brojnim klubovima koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima i ostaje nam da vidimo da li će Edin napustiti Romu do kraja prelaznog roka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.