Foto - EPA

Stigao do 500. pobjede

Nevjerovatan učinak Pepa Guardiole

Midhat Šljivak

Mancester City pobijedio je danas Sheffield United sa 1:0.

Ekipa Pepa Guardiole tako je stigla do nove pobjede i učvrstila se na prvo mjestu Premiershipa, a ovo je bio i veliki dan za španskog stručnjaka.

Trijumf nad Sheffield Unitedom bio je 500. u karijeri ovog sjajnog trenera, a treba svakako istaći njegovu statistiku koja je zaista nevjerovatna.

Guardiola je prije Cityja vodio dva istinska velikana - Barcelonu i Bayern. I tamo je osvajao trofeje i bilježio je pobjede, baš kao i sa Cityjem i rijetko je gubio utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je do 500. pobjede u trenerskoj karijeri došao u samo 673 utakmice, odnosno dobio je 74 posto utakmica koje je vodio, što je zaista nevjerovatan učinak.

City je također dobio 12 uzastopnih utakmica po prvi put u klupskoj historiji, a priliku da nastavi niz imat će 7. februara u velikom derbiju protiv Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.