Prva pobjeda za Nijemca na klupi Plavaca

Tuchelov Chelsea dominirao i došao do sigurne pobjede

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea je danas u susretu 21. kola engleskog Premiershipa stigao do pobjede nad Burnleyjem (2:0).

Bio je to drugi meč Thomasa Tuchela na klupi Chelseaja i prva pobjeda, pošto je u srijedu na Stamford Bridgeu njegov tim odigrao 0:0 s Wolverhamptonom.

Za razliku od Wolvesa, Burnley je bio lakši rival. Gosti bez ijedne šanse i bez ijednog pokušaja tokom 90 minuta i od početka do kraja se igralo pred golom Burnleyja.

Vodeći gol postigao je iskusni Azpilicueta u 40. minuti, pogodivši mrežu snažnim udarcem iskosa s desne strane nakon što mu je Hudson-Odoi prethodno ostavio loptu. U 84. minuti majstorija Alonsa nakon lopte Pulišića za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je pored tih golova imao još nekoliko sjajnih šansi, ali Werner, Abraham, Hudson-Odoi, Pulišić i ostavak navale nisu uspjeli pronaći put do mreže Popea.

Chelsea je sa 33 boda na sedmom mjestu, a sada mu slijedi pakleno gostovanje kod Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.