Legendarni Italijan

Chiellini izabrao svog najvećeg neprijatelja: "Nikad ga se nisam bojao"

Admin Čaušević

Giorgio Chiellini je već dugi niz godina među najboljim štoperima svijeta, a u Juventusu je stekao status klupske legende. 

Chiellini je prepoznatljiv po borbenoj igri na terenu, uvijek je agresian i igra na rubu prekršaja, tipičan italijanski štoper.

U razgovoru za So Foot izabrao je svog najvećeg neprijatelja na fudbalskom terenu. Riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću.

"Zlatan je moj najbolji neprijatelj. Cijenim ga i poštujem. U mojoj prvoj sezoni u Juventusu kada smo bili saigrači nikad nisam napravio korak nazad s njim u duelu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikad se nisam bojao da mu se suprotstavim. Kada je prešao u Inter postao je apsolutni neprijatelj, ali u Milanu i reprezentativnim mečevima jednostavan protivnik", kazao je Chiellini.

Ibrahimović i Chiellini bi se na suprotnim stranama ponovo trebali naći na proljeće kada će u Torinu Juventus dočekati Rossonere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.