Chiellini žali zbog odbijanja Arsenala: Nisam bio spreman
Foto - EPA

Italijanski defanzivac

Chiellini žali zbog odbijanja Arsenala: Nisam bio spreman

M. Šljivak

Iskusni defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini (36) tvrdi da se kaje što je odbio prelazak u redove Arsenala.

Londonski klub je prije 20 godina pratio Chiellinija dok je igrao u Livornu i imali su namjeru da ga dovedu u svoje redove.

Međutim, Chiellini ih je tada odbio, a danas se kaje.

"Bio sam lud kada sam odbio tu ponudu. Imao sam 16 godina, igrao sam u Seriji C i dobio sam veliku ponudu. Nisam se osjećao spremnim. Da sam prihvatio, smatrao bih da sam izdao Livorno", istakao je Chiellini za francuski magazin So Foot.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pet godina nakon ove ponude stigao je poziv Juventusa. Njega nije mogao odbiti i već 16 godina je član torinskog giganta.

Chielini je za Juve odigrao 518 utakmica i zabio je 36 golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
ISPRAVNA ODLUKA..da si OTISAO TADA, igrao bi u BOGATOM klubu, koji NIJE VELIKAN..Ovako si BESMRTAN, karijeru si proveo u VELIKANU..
7 7
opasni_medo
Chiellini je još izjavio da bi se njegov doprinos u Arsenalu sigurno osjetio. "Možda bi Arsenal osvojio poneku titulu", s osmijehom je izjavio italijanski fudbaler, a potom u ozbiljnijem tonu dodao: "Sigurno bi navijači Arsenala bili sretniji, pa ne bismo imali slučajeve kao što je onaj čuveni navijač Arsenala iz Bosne, Guzija". Naravno, Chiellini je mislio na Gaziju, navijača Arsenala iz naše zemlje koji je zbog loših rezultata svog tima potpuno skrenuo sa uma.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi