Foto - EPA

Moguća je nova suspenzija

Ibrahimović i Lukaku na ispitivanju zbog obračuna na Meazzi

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Italije nastavio je istragu o sukobu Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua koji se desio u susretu Milana i Intera u četvrtfinalu Kupa Italije.

U finišu prvog poluvremena došlo je do žestokog sukoba između dvojice napadača. Palo je dosta teških riječi, a strasti se nisu smirile ni nakon meča.

Obojica su kažnjeni sa po utakmicom zabrane igranja u Kupu, ali moguće je da im kazna bude još i veća.

Tužioc Gouseppe Chine nastavio je istragu oko sukoba. Obojica fudbalera će biti saslušana i objasnit će dešavanja sa terena.

Ibrahimović je već boravio na razgovoru. Očekuje se da ubrzo bude ispitan i Lukaku, nakon čega će tužioc donijeti odluku o eventualnim suspenzijama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dosta toga će zavisiti i od onog što je sudija meča napisao u izvještaju, pa će navijači oba tima, ali i sami fudbaleri ubrzo saznati konačnu odluku.

Ako bude suspenzija one će važiti i u prvenstvenim utakmicama, a to bi svakako bio veliki problem za oba tima jer su Zlatan i Romelu ključni igrači u svojim ekipama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.