Zašto je Ibrahimović spominjao riječ 'voodoo' u sukobu sa Lukakuom?
Foto - Screenshot

Priča iz 2018. godine

Zašto je Ibrahimović spominjao riječ 'voodoo' u sukobu sa Lukakuom?

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović i Romelu Lukaku imali su žestok sukob na terenu u derbiju Milana i Intera odigranom jučer na San Siru.

Palo je dosta teških riječi, a Ibrahimović je dobacio Belgijancu da 'ide raditi ona svoja voodoo s*anja'. Lukaku je zbog toga poludio i želio je da se obračuna sa Zlatanom.

Zaista je iteresantno da se Zlatan sjeća 'voodoo' detalja kojeg je u javnost iznio većinski vlasnik Evertona Ferhad Moshiri u januaru 2018. godine.

On je saopštio da je Lukaku u ljeto 2017. godine odbio novi ugovor od Evertona zbog voodoo poruke koju je dobio.

Oglasi

"Ponudili smo mu bolji ugovor nego Chelsea, njegov agent je došao da se ugovor završi, sve je bilo spremno, a zatim je Romelu pozvao majku. Zatim je rekao da je bio na hodočašću u Africi ili negdje drugo, da je imao voodoo sesiju i da mu je prenijeta poruka da mora ići u Chelsea", rekao je tada Moshiri.

Međutim, Lukaku je opovrgao ovu priču. Odbio je i Chelsea, završio je u Manchester Unitedu i zaprijetio je tužbom Moshiriju za ove izjave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Romeluova odluka nema nikakve veze sa voodoo magijom. On je kršćanin i nema nikakve veze sa takvim vjerovanjima. To nije dio njegovog života i vjerovanja. Jednostavno nije imao povjerenja u projekat gospodina Moshirija. Zato nije želio potpisati nikakav ugovor, želio je napraviti novi korak u karijeri. Vidjet ćemo hoćemo li pokrenuti sudski postupak", saopšteno je tada iz Lukakuovog tima.

Zlatan je znao za ovu situaciju i odlučio je isprovocirati Lukaku na taj način.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sabic
Najvece dzubre od covjeka nepodnosimga uopste nafurana fukara zato smo mi balkanci zbog ovakvih lose vidzeni svugdje
3 10
Saban
E moj sabicu naprotiv covjek s 39 na plecima nas balkanac u rangu svih ovih kvazi zvijezda cak i bolji od mnogih samo se ponosit s njim se treba,i samo daje dobru sliku nas balkanaca da smo ipak ljudi s stavom i ponosom nismo p,,,,
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi