Interu prijeti bankrot?
FOTO: EPA

Nerazzurri u problemima

Interu prijeti bankrot?

S. Grebović

Italijanski velikan Inter trenutno je u vlasništvu bogatih kineskih gazdi koji bi se vrlo lako mogli naći u velikim problemima.

Vlasnici kluba sa Gisueppe Meazze su glatko odbili ponudu od 750 miliona eura koje je ponudio BC Partners kako bi postao njihov generalni sponzor, iako su nudili i odmah 200 miliona eura kako bi pokrili tekuće probleme kluba zbog likvidnosti, javljaju italijanski mediji.

Klub nema novca, vlada u Pekingu je praktično zatvorila izlaz sumama i ulaganjima, a bit će primorani da nađu model samonfinansiranja što je u uslovima pandemije gotovo pa nemoguća misija.

Zbog svega toga se postavlja se pitanje šta će se desiti. Najozbiljniji kadnidati su američki Arktos, kao i Soft Banka.

Suma sumarum: dva su puta pred Interom. Jedan je bankrot, što Kinezi neće dopustiti, ako bude došlo do toga, pristaće na manje ponude i morati da progutaju gubitak od oko 400 miliona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kompanija Suning, koje je u vlasništvu gazdi Intera je pretrpjela velike gubitke za vrijeme pandemije i oni jednostavno ne mogu da servisiraju tekuća potraživanja. Uspjeli su da prolongiraju plate igrača, da dobiju pristanak koji će spriječiti federaciju da im oduzme bodove.

Porodica Ženg je izgubila oko 1.5 miliona eura prošle godine, očekuje slične gubitke i u ovoj jer se tržište neće stabilizovati tako brzo pa im je Inter kamen oko vrata.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Pa logicno kad im je vaznije tuzakanje sa Beckhamom oko loga i imena kluba, nego finansijski stabilno poslovanje. I trebaju se ugasit, nekad legendaran klub danas smijurija obicna
6 3
Shojich07
Opet recikliranje vijesti..... Tužno je u što se pretvara nekada najbolji sportski portal u BiH ☹️☹️☹️
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi