Nastavlja se veliki niz turskog tima

Sjani Fenerbahce protiv Zenita došao do devete uzastopne euroligaške pobjede

Košarkaši Fenerbhcea na svom su parketu večeras nastavili veliki niz pobjeda u Euroligi savladavši Zenit rezultatom 92:84.

Turci su do devete uzastopne pobjede došli protiv zaista odlične ruske momčadi a put do trijumfa nije bio nimalo lagan. 

Efikasno prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnoj košarci u kojoj su domaći tek u finišu poluvremena uspjeli doći do neznatne prednosti od 4 poena razlike. Ruski tim je na krilima sjajnog Thomasa igrao odličnu košarku i nije dopuštao Feneru da se odvoji na veću razliku. S druge strane ton igri domaćih davao je probuđeni De Colo. Zenit je na nekih 7 minuta do kraja utakmice uspio povesti sa 5 razlike i tada se činilo da je veliki niz ekipe Igora Kokoškova ugrožen, ali De Colu su se u tim trenutcim pridružili Gudurić i Vesely koj su uspjeli slomiti otpor žilavih i vrlo dobrih košarkaša Zenita.

De Colo je s 24 poena bio najefikasniji, dok je Gudurić ubacio 19, a Vesely 16 poena. Will Thomas se zaustavio na 21 poenu za goste, Rivers je ubacio 14, a Baron 13 koševa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.