Preporođeni Fenerbahce savladao CSKA u Moskvi

Turski tim u posljednje vrijeme igra sve bolje

Preporođeni Fenerbahce savladao CSKA u Moskvi

Košarkaši Fenerbahcea potvrdili su odličnu formu večeras u Moskvi gdje su u sjajnoj utakmici nadigrali moskovski CSKA rezultatom 89:83.

Moskovljani su uoči ovog susreta bili favoriti, pa između ostalog i zato jer su igrali i pred skoro 4500 navijača u Megasport Areni i što je u vrijeme pandemije uistinu velika rijetkost.

CSKA se na otvaranju tako i postavio, rano je poveo s 10 poena prednosti, te na kraju prvog perioda ostavio Fener na 15 ubačenih poena. No, evidentno je da se dolaskom Marka  Gudurića ekipa Fenerbahcea podigla, a uz njegov dolazak ponovno je proigrao i sjajni Francuz De Colo. Odgovorio je turski tim istom mjerom u 2/4 pa se na odmor otišlo u potpunom egalu. U nastavku se igra rasplamsala a obrane su u 3/4 pale u drugi plan. U tim trenutcima igrala se košarka po volji košarkaških sladokusaca a CSKA je nešto bolju igru naplatio s 3 poena viška, no to je bilo više nego nedovoljno za nadigrati Fenerbahce. U posljednjih 10 minuta turski tim je izdominirao na parketu Megasport Arene i šokirao Ruse koji su cijeli susret igrali ispod svojih mogućnosti valjda misleći da će Fener sam od sebe pokleknuti.

Sjajni De Colo s 22 poena i 9 asistencija bio je najbolji igrač gostiju dok je Jan Vesely zabio 2 poena više i bio uz bok Francuzu po zaslugama za ovu veliku pobjedu. Odličan je bio i Jarrel Eddie sa 17 poena. CSKA je predvodio Shengelia s 18 poena dok su po 12 ubacili Milutinov, Strelnieks i Hackett, dok je najbolji strijelac Eurolige James bio dobro čuvan i postigao je samo, za njega preskromnih 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi