Anadolu Efes poražen u St. Petersburgu, debi Džanana Muse

Anadolu Efes poražen u St. Petersburgu, debi Džanana Muse

Košarkaši Efesa poraženi su večeras na gostovanju u Rusiji od ekipe Zenita rezultatom 85:78. 

Bila je ovo utakmica u kojoj je turski tim, ispostavilo se, bodove izgubio u prvom poluvremenu.

Katastrofalnih prvih 20 minuta tim je Ergina Atamana koštalo minusa od čak 22 poena na velikom odmoru, no unatoč tome Turci su nekoliko puta priprijetili i malo im je nedostajalo da se vrate u utakmicu. Inače, u tim trenutcima svoje prve minute, tačnije 1:40 na parketu je proveo i naš Džanan Musa koji je za to vrijeme skupio 2 skoka bez upućenog šuta ka košu. Zaigrao je Efes bolje u nastavku, toliko da je u jednom trenutku došao na -6 uz nerealizirani napad, pa su poslije tog odbijenog naleta gostiju Rusi opet otišli na prednost višu od 10 razlike. Još je jednom Efes zaprijetio, došli su na pet koševa zaostatka na dvije i pol minute do kraja no trojka Ponitke i brzi prodor Hollinsa riješili su stvari u ovoj utakmici. Musa u nastavku nije ulazio u igru.

Čak sedam košarkaša kod sjajnog Zenita imalo je dvoznamenkaste učinke a prvi među jednakim bio je Will Thomas sa 14 poena. Micić s 23 poena i Larkin s 20 bili su najbolji kod turskog prvaka. 

Top Komentari

user1585249870
Pa to je igracina. Al da igra u nekoj E ligi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi