Foto - EPA

Trijumf Stare dame

Džeko se vratio, ali Romi protiv Juventusa nije bilo pomoći

Midhat Šljivak

Juventus je u derbiju 21. kola italijanske Serije A savladao Romu rezultatom 2:0.

Tim Andree Pirla iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Večeras su nastavili sa odličnim igrama i savladali su Romu sa dva gola razlike.

Bila je Vučica opasna u ovom meču. Imali su svoje šanse, ali Juventus je za razliku od Rome svoje šanse koristio.

Bianconeri su poveli u 13. minuti. Sjajan gol zabio je Cristiano Ronaldo za prednost od 1:0.

Ronaldo je zatim uzdrmao i prečku gola Rome. Vučica je dobro prijetila u nekoliko navrata, ali na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

I u nastavku meča oba tima imaju svoje šanse. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo vidjeti još jedan pogodak, a na kraju smo ga vidjei u 69. minuti. Nakon lijepe akcije domaćih Ibanez pogađa vlastitu mrežu za prednost Stare dame od 2:0.

Pokušala je Roma napraviti nešto do kraja meča. Edin Džeko je ušao u igru neposredno prije drugog gola, ali ni on nije mogao ništa u ovom meču.

Juventus je sa ova tri boda preskočio Romu na trećem mjestu i nastavlja potjeru za Interom i Milanom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 21. kolo:

Juventus - Roma 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.