Ivaylo Petev u posjeti reprezentativcima BiH

Razgovarao sa Džekom, Pjanićem, Lulićem...

Ivaylo Petev u posjeti reprezentativcima BiH

M. Šljivak

Novi selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev obavio je razgovore sa nekolicinom reprezentativaca.

Bugarski stručnjak je jučer boravio u Rimu, gdje se sastao sa Edinom Džekom i Senadom Lulićem, a zatim je bio i na sastaku sa Radetom Krunićem.

"Raduje me što sam ovaj vikend iskoristio za posjetu našim igračima", istakao je Petev i dodao je:

"Izuzetno sam zadovoljan razgovorom sa Edinom i načinom njegovog razmišljanja, a fantastično sam dočekan i od strane kluba. To najbolje govori koliko je kapiten bh. tima ovdje cijenjen".

Edin Džeko se također osvrnuo na predstojeće obaveze u reprezentaciji.

"U reprezentaciji svi imamo isti cilj, a to je vratiti pobjednički mentalitet. Nakon nekoliko burnih mjeseci, selektor je napokon izabran i na nama igračima je da dokažemo kako nismo zaboravili igrati. Sve što se dešavalo, sada treba ostaviti iza nas i gledati u budućnost. Preostalo nam je malo vremena do prvih kvalifikacijskih utakmica i svi zajedno moramo udružiti snage kako bismo pokušali napraviti dobar rezultat. Svjesni smo da će to biti teško, ali uz podršku medija, saveza, navijača, možemo vratiti samopouzdanje, ali i povjerenje javnosti. Rezultat je jedino mjerilo i ono što se bude dešavalo na terenu odredit će našu sudbinu, a vrijeme će pokazati jesmo li uradili nešto dobro ili nismo. Sada, cilj je napraviti dobru atmosferu, a uz podršku svih nabrojanih, vjerujem da možemo uspjeti u tome, jer reprezentacija nam je svima bitna. Reprezentacija nam je svima nešto posebno i radujem se novim okupljanjima, te se nadam da ćemo u budućnosti pričati samo o dobrim rezultatima", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Petev je zatim boravio i u Španiji gdje je razgovarao sa Miralemom Pjanićem i istakao je da dijele iste vizije u kojem smjeru reprezentacija BiH treba da ide.

U narednim danima selektor je planirao obići još neke od reprezentativaca koji nastupaju u ostalim evropskim ligama.

Top Komentari

Shik
I bas sve se poklopi. U klubovima ih ide, nikad gore. Dosao neko da ih motivise kojeg prvi put vide.Pricali uz pice i przili zivce. I nakraju.Izvini zurim skrati. I sutra udri mediski.Svi me jedva docekase. Eeeee kuda plovi ova lada..
5 3
Shik
A pogotovu Pjanic.Kojeg Stoichkov fino popljuva nedavno.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije