Tuanzebe rasistički vrijeđan

Unitedu se "zgadilo" od komentara nakon što su navijači 'otkrili' krivca za remi s Evertonom

Edmir Škorić

Manchester United je u subotu odigrao 3:3 s Evertonom, mada su ga sekunnde dijelile od nove pobjede.

Vodio je United 3:2 u 94. minuti, kada je rezerivsta Axel Tunzuebe faulom spriječio kontru gostiju. Dobio je žuti karton, ali činilo se to u tom trenutku kao pametan potez.

No, ispostavilo se da je to koštalo United pobjede. Ubačena je lopta u šesnaesterac Uniteda upravo iz tog slobodnjaka, Keane je glavom proslijedio loptu, a Calvert-Lewin matirao De Geu.

23-godišnji defanzivac je nakon meča dobio hiljade uvredljivih komentara, a dobar dio ih se, nažalost, odnosio na njegovu boju kože. Ovo nije prvi put, jer je Tuanzebe vrijeđan i nakon poraza od Sheffielda nedavno.

Klub je objavio saopštenje u kojem se kaže da im se "zgadilo" zbog zlostavljanja na društvenim mrežama i pozvao odgovorne kompanije da poduzmu nešto povodom toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Anthony Martial također je rasno zlostavljan na društvenim mrežama nakon poraza od Bladesa, dok je Marcus Rashford imao ružno iskustvo nakon remija s Arsenalom.

Vlada Velike Britanije zaprijetila je društvenim mrežama "velikim kaznama" koje bi mogle iznositi "milijarde funti" ako se ne uspiju boriti protiv zlostavljanja na svojim platformama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.